Tudod mi a különbség a selfie és a portré között?
2017. október 15. írta: ArtMeetsAds

Tudod mi a különbség a selfie és a portré között?

samsung_self_portraits_vincent_2.jpg

Emeld művészi rangra a képeidet, akárcsak a legnagyobb mesterek!

A Samsung 2014-ben dobta piacra kihajtható képernyővel rendelkező gépét, mellyel - a termékhez kapcsolódó üzenet szerint - a selfie képeket ismét a portrékkal lehet felváltani.

A kampányhoz három olyan művészt választottak, akik életművében az önarcképek fontos szerepet játszottak, így Vincent van Gogh, Frida Kahlo és Albrecht Dürer is szerepelt a printeken. 

A holland származású Van Gogh több tucat képet festett magáról, gyakran kékes színű zakóban vagy ingben volt látható, néhány alkalommal festőállványával együtt. Ezt adja vissza a Samsung kreatívja is, ezek mellett pedig helyet kaptak a művész által kedvelt napraforgók, illetve külön figyelmet érdemel a falon látható kép, mely mintha Van Gogh Olajfák az Alpilles-sel a háttérben című képét idézné.

samsung_van_gogh.jpg

A mexikói származású Frida Kahlo fő témái saját életének történései voltak, érzéseit pedig sokszor portréi tekintetén keresztül fejezte ki. Gyakran festette meg magát népviseletben, fájdalmát többek között tövises nyaklánccal ábrázolta, és szívesen megörökítette a házában élő állatokat, így a majmait is. Az alábbi printen ezek összessége látható, mellette a művész 1940-es festménye.

samsung_frida.jpg

Albrecht Dürer egyik leghíresebb portréján a művész 26 éves önmagát ábrázolta. Megfigyelhetők rajta az itáliai arcképek nemes vonásai, előkelő ruhában, csíkos kalapban, fehér kesztyűben és egyenes testtartással foglal helyet a festményen, akárcsak az erről készült printen.

samsung_durer.jpg

A kampányt a svájci Leo Burnett készítette.

Forrás: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr6213250107
süti beállítások módosítása