Erre a metróra még egy szfinx is felszállna
2019. január 10. írta: ArtMeetsAds

Erre a metróra még egy szfinx is felszállna

metro-de-madrid-madrid-metro-sphinx-statue-of-liberty-corcovado-outdoor-183693-adeevee.jpg

A madridi tömegközlekedési vállalat nem kevesebbet állít, mint hogy a legismertebb szobrok is őket választanák.

Ha a közlekedési eszközökről beszélünk nem könnyű az emberek szimpátiáját kivívni, az pedig főként ritkán fordul elő, hogy a művészettel valamilyen formában is egy napon emlegessék. A McCann Erickson spanyolországi irodája viszont pont erre az elsőre meghökkentő kapcsolódásra tervezett egy kampányt 2009-ben Metro de Madrid számára.

A szlogen szerint a metró miatt szeretne mindenki Madridban élni, az üzenet átadása érdekében pedig mozgósították legismertebb művészettörténeti emlékeket Dél-Amerikától Afrikáig.

A brazíliai Corcovado-hegyen áll a világ egyik legismertebb szobra, a Megváltó Krisztus, melyhez évente körülbelül 1,8 millió turista látogat el. A valóságban 700 tonnás, 30 méter magas szobor most nagy utat tett meg, kíváncsisága egészen az egyik metró lejáratához vitte.

madrid-metro-corcovado-1024-53848.jpg

Hasonlóan népszerű New York emblematikus alakja a Szabadság-szobor, mely a Liberty Islanden áll, a Hudson folyó torkolatánál. Az alkotás eredeti jelentése szerint fáklyájával megvilágosítja a világot, de ezen a printen leginkább úgy tűnik, hogy a metróba szeretne egy kicsit bekukucskálni.

madrid-metro-statue-of-liberty-2000-24329.jpg

Az első képen a Föld egyik legrégebbi és legnagyobb szobra, a Nagy szfinx látható, mely a gízai piramisok része, eredetileg Egyiptomban található. Az oroszlántestű és emberfejű lény kedvesen mosolyog a metró felé, ami szépen megvilágítja elölről.

Forrás: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr6014552976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása