Teába mártott ecsetek
2018. november 06. írta: ArtMeetsAds

Teába mártott ecsetek

lipton-yellow-label-tea-gallery-ii-original-96915.jpg

A nagy műveket is karakteres, könnyen felismerhető vonások jellemzik, akár csak egy csésze jó teát.

Ha teakultúráról beszélünk, akkor az angolok és az oroszok is azonnal az eszünkbe jutnak, a Lipton pedig ezt a kettőt ügyesen kötötte össze. A Yellow Label 1890-től kezdve a márka zászlóshajója, a minőségi alapanyagokból készülő fekete teát több mint 150 országban forgalmazzák, és a terméket egy kampány erejéig a legnagyobb képzőművész zsenikkel társították. A J. Walter Thompson Russia reklámügynökséget dicséri az a koncepció, melyben hat népszerű művész stílusában örökítették meg a brit tea jól ismert logóját. 

A virtuális galériában két orosz művész is helyet kapott, az egyik közülük Kazimir Severinovich Malevich, a geometrikus absztrakció egyik ágának, a szuprematizmusnak atyja. 1915-ben mutatta be Fekete négyzet című munkáját, majd valamivel később a Fehér alapon fehér négyzet képét, melyek a huszadik század művészetének alapjait jelentették. Az utóbbi képre tesz utalást a Lipton alábbi kreatívja.

lipton-yellow-label-tea-malevitch-small-60526_1.jpg

El Liszickij gondolkodására mérnöki végzettsége és Malevich művészete is nagy hatással volt. Absztrakt képein a geometrikus formák úgy helyezkednek el, mintha csak repülőgépből szemlélnénk fentről a világot. Alkotásait proun-nak nevezte, mely lényegében egy betűszó, jelentése "új valóság megteremtésének terve".

lipton-yellow-label-tea-lissitsky-small-40719.jpg

Salvador Dalí művei nem véletlenül kerülnek feldolgozásra különböző márkák által, a művész maga is szívesen vett részt különböző reklám munkákban. Az egyik legismertebb alkotása kétségkívül Az elfolyó idő, melyet itt is megidéztek.

073601b79c602ad16bf1f22ec2f1b6cc_1.jpg

A fentiekhez hasonlóan Pablo Picasso alakjához és műveihez is szívesen nyúl a tömegkultúra, a lenti kreatívot kubista stílusához illően törték össze.

unilever-lipton-yellow-label-tea-seurat-van-gogh-picasso-dali-print-23891-preview-adeevee_1.jpg

A neoimpresszinoista Georges Seurat a színek szimultán kontrasztját és a szem optikai színkeverését tanulmányozta, képeit pedig erre a hatásra hivatkozva keveretlen foltokból építette fel, melyet pointillizmusnak nevezett el. 

lipton-yellow-label-tea-seurat-small-19298_1.jpg

Vincent van Gogh munkái szintén könnyen felismerhetők kisebb-nagyobb ecsetvonásai alapján, a vonalkás örvénylő színfoltok majd minden képén visszaköszönnek.

lipton-yellow-label-tea-van-gogh-small-80500.jpg

A kampány készítőinek részletes listája és forrás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr4014318205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása