Mona Lisa társat keres
2019. február 14. írta: ArtMeetsAds

Mona Lisa társat keres

dating-mona-lisa.jpg

Széles körben ismert, korához képest magát jól tartó műalkotás szerelemre vágyik.

A művészettörténet legkarizmatikusabb női nem csak ábrázolásuk miatt különlegesek, de izgalmas történettel és mindenki által megbecsült múlttal rendelkeznek, mégis mindig egyedül láttuk őket. Ezt ragadta meg egy német reklámügynökség, akik a Knowone.de randi és társkereső applikációhoz terveztek ismert műalkotások bevonásával printeket.

A Mona Lisa kétségkívül a világ legtöbbet említett festménye, sejtelmes mosolyának, távolba meredő tekintetének titkát sokan igyekeztek megfejteni, ahogyan a képet is időről időre megpróbálták a helyéről elmozdítani vagy újraalkotni egy-egy parafrázis alkalmával.

A lent látható képen Leonardo da Vinci nőalakja mellett feltűnik egy fiatal férfi, aki mintha a mester másik híres művének szereplőjére utalna. A jobb oldali alak arca emlékeztet minket a szintén Louvre-ban lévő Keresztelő Szent János vonásaira, csupán némi szakállal és természetesen ruhával bővült az ábrázolás.

knowone_de-collage.jpg

A kampányhoz kiválasztott másik mű a New Yorkban található Szabadság-szobor, mely az amerikai kontinens egyik jelképe. A láncát letépő nőalak jobbjában fáklyát tart, másik kezében pedig egy táblát fog, melyre 1776. július 4. van vésve, utalva az Egyesült Államok függetlenségének kikiáltására. Ez utóbbi tárgy azonban az elkészült reklámon átkerült egy férfi kezébe – mintha csak tehermentesítené az eredeti szobrot –, a nőként megjelenített Szabadság így szintén társra lelt egy hozzá nagyon hasonló alak formájában.

knowone-liberty-statue.jpg

Forrás: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr8014626258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása