Mit keres Pán Péter egy szárnyasoltáron?
2019. április 24. írta: ArtMeetsAds

Mit keres Pán Péter egy szárnyasoltáron?

peter-pan-.jpg

Jótékonysági meseolvasás és egy figyelemfelkető kampány a beteg gyerekekért.

A kórházban lévő gyerekek körülményeinek és főként kedvüknek a javítására itthon és külföldön is sokan szerveztek már különböző akciókat, ezen belül is a meseolvasás az egyik legnépszerűbb kezdeményezés. Az orvosoknak és a nővéreknek a munkájuk mellett csak kevés idejük marad, hogy a  kisbetegek arcára mosolyt csaljanak, a szülők gyakran kénytelenek a munkahelyük és a kórház közt ingázni, így a gyermekek vigasztalásában és felvidításában nagy szerepe van azoknak az önkénteseknek, akik ezt vállalják.

A történetmesélés fontosságára hívta fel a figyelmet egy szervezet néhány éve, mely a megfogalmazott üzenetük szerint úgy gondolja, hogy egy mese elmondása felér egy imáéval. Bár profánnak tűnhet a párhuzam, de a két műfaj rejt magában hasonlóságot, hiszen a vallásban és a mesékben is történhetnek csodák vagy hihetetlennek tűnő gyógyulások.

A kampány során ismert mesehősöket tettek a gótikus szárnyasoltárokra emlékeztető tárgyak központjába, azonban már nem gyermek alakjukban, hanem felnőttként, utalva ezzel arra, hogy az ő történetük szerencsés véget ért.

Az egyik ilyen szereplő Sohaország főhőse Pán Péter, aki a történet szerint soha nem nő fel, azonban most fiatalemberként áll előttünk tündér barátjával, Giling-galanggal.

peter-pan.jpg

Egy másik képen a Grimm fivérek népszerű karaktere, Piroska látható fiatal hölgy képében, összekulcsolt kezeivel pedig mintha csak ő is a gyermekekért imádkozna, ahogy az oltárokon szereplő szűzanya vagy szentek teszik sokszor az emberekért.

little-red-hiding-hood.jpg

A kampányt 2011-ben a brazil Z+ Comunicação ügynökség készítette.

Forrás: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr3514783274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása