Képzőművészet a buszmegállóban
2019. február 21. írta: ArtMeetsAds

Képzőművészet a buszmegállóban

deserres_cover.jpg

Nem elég alkotni, de megfelelő eszközöket és felületet is kell választani hozzá.

Mi történik, ha megvan az ihlet, a briliáns ötlet kikívánkozik, a papír vagy vászon is készen áll, de épp a festék hiányzik, amibe az ecsetet márthatná a művész?
A kanadai DeSerres művészellátó hálózatot működtető cég nem kevesebbet ígér, mint hogy soha ki nem fogyó készletekkel várják a művészeket és náluk bármi megtalálható, ami csak az alkotáshoz szükséges. A vállalásukat figyelemfelkeltő citylight reklámokkal tették szó szerint színesebbé, és ismert művészek műveit idézték meg.

Az első pillantásra egységes felületűnek tűnő hirdetések valójában a márka termékeiből összeállított háromdimenziós kollázsok. Az egyik buszmegállóba így került a geometrikus absztrakció egyik legismertebb alakjának, Piet Mondriannak képe, melyet közelebbről megvizsgálva jól látszik, hogy kisebb festékes üvegeket használtak fel hozzá, összesen 600 darabot.

mondrian_collage_1.jpg

Roy Lichtenstein képregényekbe illő műveire is tettek utalást, a pop-art stílusú ábrázolás 4 500 színes pasztellkrétából készült.

lichtenstein_collage_1.jpg

Keith Haring vastag kontúrral megrajzolt sárga figurái mintha egymás fején táncolnának, a kép dinamikáját pedig tovább erősítik a mozgást kifejező vonalak az alakok körül, ahogyan az apró, pixelszerű négyzetek is, melyek igazából 6 500 ceruzából állnak össze.

haring_collage.jpg

Forrás: itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr1114640528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2019.02.23. 07:58:42

AHA-élmény
a valódi művészet többet kell adjon ennél
persze az meg nem buszmegállóba való

ArtMeetsAds 2019.02.23. 07:59:56

@enrikokaruszo: viszont az ilyen reklámok a "valódi művészetet" csak erősítik ;)
süti beállítások módosítása