Vans go Van Gogh
2018. augusztus 03. írta: ArtMeetsAds

Vans go Van Gogh

vans-vincent-van-gogh-museum-collection-15.jpg

Mától kapható a legnépszerűbb deszkás márka és a Van Gogh Múzeum közös kollekciója.

A posztimpresszionizmus kiemelkedő alakja, Vincent van Gogh több mint 2 000 remekművet hagyott maga után, és bár életében nem ismerték el tehetségét, az utókor közönségére és művészeire máig nagy hatással van. Napjainkban Van Gogh egyértelműen azok közé a művészek közé tartozik, akihez a popkultúra előszeretettel nyúl vissza újra és újra.

A művész számos emblematikus alkotása közül a róla elnevezett amszterdami múzeum munkatársai és a Vans stábja kiválasztott négy főművet – Koponya, Önarckép, Naprafogók, Mandulavirágzás –, illetve néhány fontos motívumot, melyek központi szerepet kaptak a mától elérhető új kollekcióban. A ruhák, cipők, sapkák és táskák megvásárolhatók egyrészt a márka oldalán, illetve a múzeum shopjában is, igaz ez utóbbi a reggel 9-es online nyitás óta korlátozottan érhető el a túlterheltség miatt.

Koponya

vans-vincent-van-gogh-museum-collection-14.jpg

A fent látható, inspirációként szolgáló koponya képeket Van Gogh 1887-ben készítette, és a komor téma ellenére hangsúlyosak a művész erőteljes színei, különösen a csillogó fehér és a szikrázó sárga, ami csendéletein is megfigyelhető.

Önarckép

classics_van_gogh_self_portrait.jpg

Az utolsó Párizsban készült művet 1888-ban festette Van Gogh, ez volt az a város, amely sosem fogadta be igazán és oly sok csalódást hozott számára. A kép érdekessége, hogy fontos szerepet kapnak mind a művész alakján, mind a palettán a komplementer színek, amik később szinte a védjegyévé váltak.

Napraforgók

2018-07-vincent-van-gogh-museum-vans-lookbook-14-608x912.jpg

Ez talán Van Gogh leghíresebb műve, melyet 1888-1889 között festett Arles városában. Összesen öt nagy vásznon festette meg a napraforgókat, melyek közül az egyik kép Paul Gauguin festő és barát otthonába került.

Mandulavirágzás

classics_van_gogh_almond_blossom.jpg

A virágzó fa a művész egyik kedvenc témája volt, ezen a művén pedig erőteljesen megjelenik a japán művészet hatása is. A festményt ajándékként kapta 1890-ben a művész bátyja, Theo és sógornője Jo, miután megszületett a közös gyermekük, akit Vincent Willem névre kereszteltek.

2018-07-vincent-van-gogh-museum-vans-lookbook-6-608x912.jpg

A kollekcióhoz egyébként csinos kis lookbook is készült, a termékek megvásárlásával pedig egyfajta művészetpártoló tevékenységet is végezhetünk, hiszen a bevétel egy részét a művész hagyatékának és gyűjteményének megőrzésére fordítják, hogy a jövő generációja számára is elérhető maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://artmeetsads.blog.hu/api/trackback/id/tr9714159291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása